Team Black Jack

Történet és misszió

A Balatonfüredi Yacht Club legeredményesebb utánpótlás versenyzői 2006 tavaszán határozták el, hogy nem csak a kishajós versenyzés területén szeretnének maradandót alkotni, hanem a nagyhajózásban is szeretnék meghódítani a csúcsokat. Hol máshol tehették volna ezt, mint a legnagyobb kihívások egyikét jelentő – Európában a legnagyobb tradícióval rendelkező – Kékszalag tókerülő vitorlásversenyen. A fiatal csapat az első évben az Azzardissimo libera fedélzetén – a DIEGO támogatásával – az összetett negyedik helyezést érték el, s eredményükkel kiérdemelték Balatonfüred város önkormányzatának különdíját is.

Evés közben jön meg az étvágy; a második évben már a dobogós helyek valamelyikét készült elhódítani a fiatal csapat. A 2007-es évadban ismét a Kékszalag rajtvonalához álltak, ezúttal egy Nautic 12 Racer típusú hajóval a DIEGO támogatásának köszönhetően. Ambíciójuk nem volt túlzó, hiszen az összetett harmadik helyen futottak be, egyben a YSI. kategória első helyéért járó trófeát is megszerezték.

A csapat életében a 2008-as év volt az első nagy vízválasztó, amikor új támogató, és vele együtt egy új hajó is érkezett a lelkes és sikeres társasághoz. A Principessa (ejtsd: Princsipessza, jelentése: Hercegnő) Libera a maga nemében egyedülálló jelenség, egy igazi „rohanógép”. Az új dimenzió megismerése és behajózása 2010-ig tartott, a 2011-es szezon már a magyar vitorlázás csúcsteljesítményeiről szólt a Principessa legénysége számára

2012-es névadó szponzorukkal, a Szentkirályi Ásványvíz Kft-vel közösen vitték végig a csapat eddigi életének legsikeresebb szezonját, s nyerték el a „Balaton leggyorsabb egytestű hajója” címet. A Principessán a vezetés élménye vált a meghatározó tapasztalattá!

Persze, ezt követően sem áll meg az élet, hiszen egy technikai sportágban, aki nem halad a korral, az lemarad. Ennek megfelelően a Nagy R Attila vezetésével kéttestű projekt team alakult a Kékszalag elhódítására. A 2013-as hajó kiválasztási folyamat eredménye lett az SL-33 katamarán, becsületes nevén a Black Jack megszerzése. Dr. Kaáli Nagy Géza alapító közreműködésével megalakult a Yacht Club Team Black Jack, mely nem kevesebb célt tűzött ki maga elé, mint az elkövetkezendő négy esztendőben a lehető legtöbb trófeát elhódítani. Tenni ez hazai és nemzetközi környezetben.

Az első év lezajlott, a csapat összeszokott, a hajóval a kölcsönös megismerkedés remekül sikerült. 2015-ben már a nemzetközi porondra lépő Team Black Jack előtt komoly kihívások állnak, melyet támogatók bevonásával kíván megvalósítani.

További információkat a csapat weboldalán olvashat: www.teamblackjack.hu