A kikötő

A katamarán suli kikötője

katamaransuli04A nagy múlttal rendelkező egykori Füredi Hajógyár kikötője ad otthont a Katamarán Suli résztvevőinek, mely a Balaton rendkívül nyugodt, védett keleti medencéjében található. A kikötő magas színvonalú környezettel, szolgáltatásokkal és a hajózási útvonaltól távoli, biztonságos vízfelülettel áll a katamarán rajongók rendelkezésére. Akik megéheznének – akár napközben, akár a tábori nap végén, – kiemelkedő éttermi kiszolgálással találják szembe magunkat a kikötő hangulatos öblében.

A TLC Kft. tulajdonában lévő Hajógyári Kikötő családias hangulatával biztosítja az aktív vitorlázók és családtagjaik, valamint a sportvitorlások részére a sportolási és pihenési lehetőséget. A 2015-ben már közel 300 hajót befogadni képes kikötő fejlesztésével együtt készül el a játszótér, a katamarán beach és kibővített vizes blokk is. A Hajógyári Kikötő földrajzi elhelyezkedéséből és történelméből fakadóan is a vitorlázók egyik közkedvelt látogatási helye. Ideális helyszíne nem csak a hagyományos értelemben vett vitorlások szezonális vízi, valamint téli tárolásának, de kiemelkedő adottságaiból adódóan a balatoni tókerülő rekordokat tartó első számú „rohanógépeket” (Principessa libera, Team Black Jack katamarán) és a történelmi vitorlásokat (Tramontana, Talizmán) is itt tekinthetik meg a kíváncsiskodók.

Egy kikötő sikeres működésének alappillérei a világon mindenhol hasonlatosak. A jó fekvés, az elvárt magas színvonalú infrastruktúra, a képzett és rátermett kikötői személyzet és a szolgáltatások, a programok minősége, mind meghatározó jelentőséggel bír. A 2012-es átalakuláson átesett Hajógyári Kikötő remek irányban halad kitűzött céljai elérésében. Minden adottsága képessé teszi a Balaton egyik legszebb fekvésű kikötőjét arra, hogy európai viszonylatban is messzemenően színvonalas, magas minőségű kikapcsolódást nyújtson vendégeinek.

2015 tavaszától már minden gyermek és felnőtt látogató élvezheti a fejlesztések gyümölcsét. A kikötő Ny-i bővítése és védelme egy kőmóló megépítésével, a mai 120 férőhelyes kikötő 300 férőhelyesre bővítése, Hajógyári Múzeum létrehozása, konferenciaterem, valamint további hasznos szolgáltatások, mint például a nyári táborozás keretei között megvalósuló gyermek vitorlásoktatás biztosítása mind az itt eltöltött idő élvezeti értékét fokozza.

Bővebb információkért, kérjük látogasson el a Katamarán Suli honlapjára!

Hajógyári Kikötő
8230 Balatonfüred, Tihanyi műút 1.

Kikötőbejárat:
46° 56.30′ N, 17° 52.22′ E
www.bhsc.hu
www.balatonfuredihajogyar.hu

hajogyar@hajogyarkft.hu
facebook.com/balatonfuredihajogyar