Boatshow 2013

2013. február 14-17. között a 9500 négyzetméternyi kiállító területű „G” pavilonban zajlott a 22. Budapest Boat Show. Több mint negyven hajó – kb. 60 százalékban vitorlás, 40 százalékban motoros -, illetve a hajózás kellékeinek kínálata mellett rendkívül gazdag program fogadta Magyarország legnagyobb hajókiállításának látogatóit.

A kiállításon ezúttal a hajózáshoz kapcsolódó legújabb fejlesztések és a klasszikus értékek egymás melletti bemutatása kapott hangsúlyt. Olyan különlegességeket láthatott a közönség mint a tavalyi Kékszalag győztes Fifty-Fifty kétárbocos katamarán, az első balatoni versenyproa vagy az 1927-ben épült Binnen 30-as favitorlás. Az esemény négy napja alatt élőben épült meg egy kétszemélyes tavi vitorlás, egy „Kalóz” hajóteste.

A Budapest Boat Show első napjának programjában az óceáni szólóvitorlázás valamennyi hazai kiválósága szerepelt. A hazai földkerülő hajósok – Fa Nándor, Méder Áron, Kovács Tamás – is tartottak beszámolót óceáni kalandjaikról és terveikről, valamint bemutatták a tízszeres Kékszalag győztes Litkey Farkasról készült „A Vitorlázó”c. filmet.