Boatshow 2015

A február 12. és 15. között  FeHoVá-val együtt rendezett Budapest Boat Show a maga 9500 négyzetméterével immár hagyományosan Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője. A 24. alkalommal megrendezett kiállításon idén több mint 65 kiállító mutatkozott be, több mint 80 hajóval.

Az idei Budapest Boat Show középpontjába a tengeri hajózás került, azon belül is a Volvo Ocean Race, a jelenleg is zajló földkerülő vitorlásverseny kapott kiemelt figyelmet. A Volvo Ocean Race programsziget érdekességei rengeteg látogatót vonzottak, csakúgy, mint a Grind Verseny, amelyen a 12 másodperces Göteborgban felállított rekordot Berecz Zsombor magyar olimpiai kvótát szerző vitorlázó a kiállításon 9 másodpercre javította.

A Budapest Boat Show-n jelentette be a Magyar Vitorlás Szövetség, a 47. Kékszalag Vitorlásverseny névadó szponzorát, mely 2015-ben az Árkád Budapest lett. A színpadi programok közül kiemelkedő érdeklődésre tartott számot Weöres Szabolcs, America’s Cup rigger előadása a rigger feladatairól és különböző rigger technikák bemutatásáról, valamint sokan érdeklődtek a TBS Nagydíjról, és a balatoni szólóvitorlázásról tartott előadás iránt is.